ευχαριστoύμε για την είσοδο σας

ευχαριστούμε για την είσοδο σας..διαβάστε τα άρθρα μας,γίνετε μέλος στο blog μας,σχολιάστε και προτείνετε το blog σε γνωστούς και φίλους σας..!!
have a nice time...!!! :)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

η συνεντευξη της Ν.Μπακογιαννη στο ΒΗΜΑ


Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε τους λόγους που απείχε του τελευταίους μήνες από το πολιτικό προσκήνιο, μετά δηλαδή την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως χρειαζόταν χρόνο για να ανασυγκροτηθεί και να κάνει τον απολογισμό της πορείας της τονίζοντας πως χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τη δημοσιότητα. Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη μίλησε για τις αιτίες που έχασε τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009.

“Έφταιξαν πολλά. Πρώτα από όλα....
τα δικά μου λάθη. Ένας πολιτικός που κατεβαίνει σε μια δημοκρατική διαδικασία, είναι βεβαίως έτοιμος και να κερδίσει και να χάσει. Υπήρξαν πολλοί λόγοι, πολλοί από αυτούς αντιφατικοί μεταξύ τους. Καταρχάς, υπάρχει στον κόσμο μια δικαιολογημένη αντίδραση για την οικογενειοκρατία και απέναντι σε αυτό εγώ δεν μπόρεσα να αναδείξω την αυτόνομη δική μου πορεία όλων των τελευταίων ετών.

Δεύτερον, σίγουρα πλήρωσα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, την ταύτισή μου με την κυβέρνηση Καραμανλή. Μια στάση την οποία κράτησα συνειδητά ως συμβολή στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρούσα δε, ότι αυτή η στάση μου ήταν η πλέον πειστική απάντηση σε όσους έλεγαν ότι ροκάνιζα την καρέκλα του Καραμανλή και ότι επιδίωκα να την ανατρέψω. Η στάση αυτή, όμως, μου χρεώθηκε αρνητικά κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας. Έτσι χρεώθηκα την οργή των πολλών οπαδών της ΝΔ για τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή”, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους λόγους που κέρδισε ο Αντώνης Σαμαράς της εκλογές, η ίδια από την πλευρά της κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για στήριξη του νυν προέδρου της ΝΔ ενώ ισχυρίστηκε πως κάποιοι θέλησαν να την εμπλέξουν σε σκάνδαλα (υπόθεση Χριστοφοράκου) και να σπιλώσουν το όνομα αυτής και της οικογένειάς της. Επιπλέον, ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς έλειπε μεγάλο διάστημα από τα πολιτικά δρώμενα με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί ως “αντισυστημικός υποψήφιος” και να της χρεώσει μηχανισμούς που λειτούργησαν υπέρ του.

Ακόμη, η πολιτικός αρνήθηκε τη θέση της υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού που της πρότεινε ο κ. Σαμαράς επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο χρόνος και ο τρόπος δεν της επέτρεπαν να το δεχτεί ενώ μίλησε για προσπάθεια τήρησης των προσχημάτων και όχι ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Παρόλα αυτά, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει “κλεφτοπόλεμο ή ανταρτοπόλεμο” κατά του κ. Σαμαρά.

Όσον αφορά την ανανέωση στη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη απάντησε: “Ανανέωση δε σημαίνει ότι αλλάζουμε τις παλιές κλειστές ομάδες με νέες. Ανανέωση σημαίνει αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού, άνοιγμα της κομματικής πόρτας, αξιοποίηση όλων των άξιων στελεχών και προσέλκυση νέων ανθρώπων που κοιτάνε μπροστά και όχι στο παρελθόν”.

Επιπλέον, στα όσα ακούγονται για τη δημιουργία κόμματος η κ. Μπακογιάννη ήταν αρνητική καθώς -όπως απάντησε- και άλλοι πολιτικοί που έφυγαν πικραμένοι από την παράταξή τους και ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο απέτυχαν, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για μέλη της ΝΔ.

Εντωμεταξύ, η πολιτικός δήλωσε πως αισθάνεται ανεπιθύμητη στη Νέα Δημοκρατίας επειδή “ορισμένοι προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι ανεπιθύμητη. Αλλά είναι μια πολύ μικρή ομάδα που δεν μπορεί να εκφράσει τη βάση της παράταξης”.

Για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και την εμπλοκή του ονόματός της, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: “Ορισμένοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν σε σκάνδαλα. Αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε την εσωκομματική εκλογή. Δεν κατόρθωσα γρήγορα να ξεκαθαρίσω ότι είναι απολύτως παράλογο μια φανερή κοινωνική σχέση να χρησιμοποιείται ως υποψήφια συναλλαγής με τη Siemens, μόνο και μόνο επειδή γνωριζόμαστε. Είχα μια κοινωνική σχέση, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο. Αυτό είναι όλο”.

Τέλος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη σχέση της με τον κ. Καραμανλή και για τα αίτια της ήττας της ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Κατά την κ. Μπακογιάννη οι λόγοι που έχασε η ΝΔ τις εκλογές ήταν η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων, υπήρξε σύμφωνα με εκείνη, ένα πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές στο σύνολο του συστήματος που δεν εφαρμόστηκε, έπειτα η ήπια προσαρμογή οδήγησε στη μη λήψη μέτρων απαραίτητων για την οικονομία και η μη πάταξη της διαφθοράς.

Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ των άλλων, ανέφερε πως “η ΝΔ δεν κυβέρνησε όπως απαιτούσαν οι καιροί” ενώ τόνισε πως εάν διαφωνούσε ανοιχτά η τότε κυβέρνηση θα είχε υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος.

Σε ερώτηση για το εάν είναι ή όχι δυσαρεστημένη από τον τέως πρωθυπουργό, η κ. Μπακογιάννη δεν έδωσε σαφή απάντηση ενώ είπε πως έχει να τον δει από τις εκλογές.

“Αν είμαι δυσαρεστημένη ή ευχαριστημένη λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει να αξιολογείς σε επίπεδο καθαρά πολιτικό ποια είναι αντικειμενικά η συμβολή του καθενός από εμάς στις εξελίξεις, ανεξάρτητα από τυχόν καλές ή κακές προθέσεις. Τον κ. Καραμανλή δεν το έχω δει μετά τις εκλογές”, κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου