ευχαριστoύμε για την είσοδο σας

ευχαριστούμε για την είσοδο σας..διαβάστε τα άρθρα μας,γίνετε μέλος στο blog μας,σχολιάστε και προτείνετε το blog σε γνωστούς και φίλους σας..!!
have a nice time...!!! :)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Και άλλα μέτρα θέλει η Ε.Ε. που προτίθεται να προχωρήσει σε συστάσεις προς την Ελλάδα...

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ήταν από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους Υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.. Η προεδρεύουσα Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ελενα Σαλγκάδο αλλά και ο νέος Επίτροπος, αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν ανέφεραν ότι...
...η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα γιατί θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και νομισματική ένωση...
Η Ε. Σαλγκάδο ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι το πιο περίπλοκο θέμα και ότι συζήτησαν την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2010-2013 και υιοθέτησαν την απόφαση να ενημερώσουν την Ελλάδα για την ανάγκη να λάβει μέτρα με στόχο να διορθώσει την κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος σύμφωνα με το άρθρο 126 παρ. 9 της Συνθήκης.

Η υπουργός οικονομικών της Ισπανίας ανέφερε ότι προσδιορίστηκαν μία σειρά από μέτρα που έχουν ως στόχο τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος έως το 2012 και την πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής διαρθρωτικής μεταρρύθμισης.

Η Ε. Σαλγκάδο δήλωσε ότι το Συμβούλιο αποφάσισε για πρώτη φορά να προβεί σε σύσταση στη βάση του άρθρου 121 παρ. 4 της Συνθήκης, που αναφέρει ότι «εάν ένα κράτος -μέλος θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τότε η Επιτροπή μπορεί να απευθύνει προειδοποίηση ενώ το Συμβούλιο μπορεί να προβεί σε συστάσεις».

Ο Επίτροπος Ολι Ρεν,είπε ότι έχουν παρθεί τρεις σημαντικές αποφάσεις, αναφορικά με το υπερβολικό έλλειμμα της Ελλάδας και τις συστάσεις που στόχο έχουν τη διόρθωσή του.

«Θέλω να πω ότι αναγνωρίζουμε τα τολμηρά μέτρα, που έχει πάρει μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση και την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθερότητας καθώς και να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, εάν χρειαστεί, με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% μέσα στο 2010. Η Επιτροπή θα βρίσκεται επιτόπου στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, αυτή ή την άλλη εβδομάδα, με εμπειρογνώμονες από την ΕΚΤ και εκπροσώπους του ΔΝΤ, με στόχο να επαληθεύσει την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των μέτρων που ανακοινώθηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου».

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι στο βαθμό που υλοποιηθούν οι κίνδυνοι που αφορούν το έλλειμμα και τους προβλεπόμενους στόχους, τότε η Ελλάδα θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα έως τα μέσα Μαρτίου με στόχο να εκπληρώσει το στόχο της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% μέσα στο 2010...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου