ευχαριστoύμε για την είσοδο σας

ευχαριστούμε για την είσοδο σας..διαβάστε τα άρθρα μας,γίνετε μέλος στο blog μας,σχολιάστε και προτείνετε το blog σε γνωστούς και φίλους σας..!!
have a nice time...!!! :)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κάρτα του Πολίτη - Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν στους δικτυακούς τόπους ypes.gr και opengov.gr/ypes οι αρχές που θα διέπουν την Κάρτα του Πολίτη, τα προσωπικά δεδομένα που θα περιλαμβάνει και οι τεχνικές προδιαγραφές που θα υιοθετηθούν για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Στο κείμενο της διαβούλευσης επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι..........η Κάρτα του Πολίτη θα αξιοποιείται για τη φυσική ταυτοποίηση των πολιτών αντικαθιστώντας το υπάρχον Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι οδηγίες για τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία της «Κάρτας του πολίτη» ενσωματώνουν όλα τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα, καθώς και πρακτικές ασφαλείας. Η Κάρτα δεν θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά με τη λειτουργία «ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων» εάν ο πολίτης επιθυμεί να συναλλαγεί ηλεκτρονικά με το Δημόσιο θα αναζητά κατά περίπτωση τα στοιχεία πιστοποίησης του κατόχου (τον ΑΦΜ στο υπουργείο Οικονομικών, τον ΑΜΚΑ στο υπουργείο Εργασίας κ.λπ.). Με την παραπάνω διαδικασία θα βελτιωθούν οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Η κάρτα θα μπορεί να αξιοποιείται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο.

Κατά τη διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεµβρίου, οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν προτάσεις και απόψεις σχετικά µε την αξιοποίηση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιώναπό το Δηµόσιο, την προστασία των προσωπικών δεδοµένων,την ασφάλειατων συναλλαγών, καθώς καιτεχνικές προτάσεις για τονσχεδιασµό και την υλοποίηση της κάρτας του πολίτη.



ΠΗΓΗ:εlpidoforospap.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου