
....εργοδότες σε ποσοστό 61%, οι... μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (76%) και οι συνταξιούχοι (68%).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 67% διαφωνούν επίσης με τις περικοπές των επιδομάτων. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (79%) αντιτίθενται στο «πάγωμα» των συντάξεων, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.
Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες, και ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι (67%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (66%) και συνταξιούχοι (63%).
Σε ότι αφορά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων δηλώνει αντίθετο, οι εργοδότες διαφωνούν σε ποσοστό 80%, συνταξιούχοι (71%) και δημόσιοι υπάλληλοι (69%).
Σε ότι αφορά τον βαθμό αποδοχής των νέων μέτρων το 82% μάλλον συμφωνεί με την επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (15% μάλλον διαφωνεί), το 65% συμφωνεί με την αύξηση φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα (32% διαφωνεί), το 50% συμφωνεί με την περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο τομέα (41% διαφωνεί), το 28% συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ (διαφωνεί το 68%), το 23% συμφωνεί με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (72% διαφωνεί), το 20% συμφωνεί με το πάγωμα των συντάξεων (διαφωνεί το 74%) και το 20% συμφωνεί με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (διαφωνεί το 78%).
Σύμφωνα με την έρευνα το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέτρα μάλλον θα εφαρμοστούν παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και μόλις το 17% απαντά ότι μάλλον δεν θα εφαρμοστούν.
Το 62% θεωρεί πιθανό να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ το 34% δεν θεωρεί πιθανό κάτι τέτοιο.
Οι πολίτες κρίνουν επίσης και την κριτική των Γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης προς την Ελλάδα. Το 67% θεωρεί άδικη την κριτική και το 22% δίκαιη.
Αρνητική εικόνα σε ποσοστό 64% έχουν οι πολίτες για την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και θετική το 25%. Θετική εικόνα σε ποσοστό 57% έχουν οι Έλληνες για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και αρνητική το 28%. Αρνητική εικόνα (50%) έχουν οι πολίτες για τον Όλι Ρεν και θετική μόλις το 27% των ερωτηθέντων.
Οι ερωτηθέντες προτιμούν η Ελλάδα να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ σε ποσοστό 53% και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ποσοστό 12%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου